Bu haber bültenleri abonelerin beklediğini sunmuyor, yani onlar için kaliteli içerik değil.
Abonelerin %60'ı, çok fazla sayıda ve kendileriyle telefonla pazarlama verileri alakasız içerik aldıkları için e-postaları açmayı bırakıyor. Kaynak fED İşletme Okulu
Sadece kaliteli içerik değil, aynı zamanda e-postanın sonunda onları sosyal ağlarda takip etmeniz veya özdeşleşmediğiniz bu içeriği paylaşmanız için size yalvarıyorlar. ?
Bazı insanların abonelerinin gerçekte neyle ilgilendiğini öğrenmek konusunda meraklı olmamalarına o kadar şaşırdım ki...
Çözümü çok basit... Anketlerle doğrudan sorabilirsiniz.
Veriye Dayalı İçerik Pazarlama
Veriye dayalı içerik pazarlama stratejinizi geliştirin
Bu e-kitabı indirin! →
reklam illüstrasyonu
Parmağını gözüne sokmak
Diğer reklam kampanyaları gibi bir haber bülteni de abonenin dönüşüm gerçekleştirmesini sağlayacak bir ihtiyaç yaratmalıdır.
Bu nasıl elde edilir?
Duygularına dokunmak : merak, heyecan, arzu…
Bazıları buna acı noktasına vurmak da diyor.
Diğerleri bilmem ne acı diye bir şeyler duymuşlar ve kan akıtmaya başlamışlar:
Kursuma şimdi kaydolmazsanız hayatınızın en iyi fırsatını kaçıracaksınız.
Bu kursa/web seminerine bir daha asla erişemeyeceksiniz.
E-kitabımı indirmezseniz en iyi SEO stratejilerini öğrenemezsiniz.
Şimdi XX adım adım rehberimi edinin ve Google'ın ölüm sayfasında olmayı bırakın.
Bu ürün/fiyat o kadar özel ki sadece bugün indirimde olacak.
Bu insanları korkutma veya kendilerini başarısız hissettirme stratejisini anlamıyorum.
Olumlu duygular daha yüksek bir dönüşüm oranına ulaşır.
Aciliyet
Abonenin çok fazla düşünmemesi için flaş bir teklif yapmak başka bir şey, e-postayı açtığında süresi dolmuş olacak şekilde başka bir şey.
Yukarıda da belirttiğim gibi onları sadece kötü hissettirmekle kalmıyor, aynı zamanda strese de neden oluyorsunuz.
Sanki insanların çalıştığı, çevrimdışı bir hayatları olduğu, 24 saat e-posta bildirimlerini beklemedikleri dikkate alınmıyor.
Çalışırken dikkatlerinin dağılmasını önlemek için cep telefonlarında veya e-posta programlarında bildirimleri devre dışı bırakan birçok kişi var.
Dolayısıyla bu iletişimleri gerçek zamanlı olarak görmüyorlar, e-postaları saatler veya günler sonra okumaları çok muhtemel.
Geçenlerde beni bir saatten kısa süre içinde başlayacak bir web seminerine davet ettikleri bir e-postayla başıma gelen de buydu.
Birkaç saat sonra okumak için açtığımda, o web seminerine kaydolmak için ilk ve son fırsat çoktan geçmiş olduğundan, çoktan geç olmuştu.
Önceki günlerde, bu oturumun gözlerimi açmak için düzenleneceğini bildiren başka bir e-posta almadım.
Diğerleri bunun nasıl yapılacağını bilmiyor olabilir
-