Prečo musíme pochopiť zámer vyhľadávania?

Office Data gives you office 365 database with full contact details. If you like to buy the office database then you can discuss it here.
Post Reply
masud ibne2077

Prečo musíme pochopiť zámer vyhľadávania?

Post by masud ibne2077 »

Po prvé, a keďže už uplynul nejaký čas a možno nie všetci z vás čítali moje príspevky predtým uverejnené na tejto platforme, urobím malé pozadie:

Zverejnil som príspevok so 4 otázkami SEO (spolu s ich príslušnými odpoveďami) a požiadal som čitateľov, aby boli povzbudení a nechali otázky pre druhú časť série, čo sa stalo.

Chcel som ich využiť na napísanie druhého príspevku s odpoveďami... ale prvá odpoveď bola taká dlhá, že sa z nej stal príspevok sám o sebe.

V skutočnosti v 2 príspevkoch: v tom, ktorý som uverejnil o kanibalizácii kľúčových slov a v tom, ktorý sa teraz chystáte prečítať: „Pochopenie zámeru vyhľadávania a navrhnutie najlepšej stratégie obsahu SEO.“

Spomínaná otázka bola od Mauricia a znela takto:

Keď vezmete do úvahy už rozbehnutý projekt a kúpte si telemarketingové údaje pri jeho analýze si uvedomíte, že s určitými internými stránkami sú spojené kľúčové slová, ktoré by na iných fungovali lepšie. Čo je potrebné vziať do úvahy pri vykonávaní zmien?

Ku ktorému dodal:

Je zrejmé, že budeme penalizovať hodnotenie stránok, ktoré upravíme. Čo môžeme urobiť, aby sme to zmiernili?

Ako som naznačil v prvom príspevku, keď sa vám stane to, čo spomenul Mauricio, zdá sa, že môže nastať dvojitá kombinovaná okolnosť: problém kanibalizácie a problém používania nesprávnej obsahovej stratégie z hľadiska SEO.

To bude téma, ktorá bude zaujímať tento príspevok: Ako viete, či používate správnu obsahovú stratégiu na umiestnenie určitého kľúčového slova? A ak nie, ako to napraviť?

Pochopenie zámeru vyhľadávania kľúčového slova
Čo je zámer vyhľadávania?
Vyhľadávací zámer je zámer vyhľadávania používateľa, teda to, čo chce používateľ nájsť pri použití určitej kombinácie vyhľadávania.

Poslaním spoločnosti Google nie je poskytovať obsah spojený s kľúčovými slovami, ale uspokojiť vyhľadávací zámer používateľov. A urobte to s čo najmenším počtom kliknutí.

Pre zlepšenie svojich služieb sa Google neustále snaží lepšie pochopiť, čo chce používateľ skutočne vidieť/vedieť, keď do svojho vyhľadávača zadá určité kľúčové slovo.

Typy zámeru vyhľadávania
Google vo svojich interných sprievodcoch rozlišuje 3 typy zámeru vyhľadávania :

Transakčný
Používateľ si chce niečo kúpiť/získať/stiahnuť.

Informačné
Používateľ sa chce dozvedieť o konkrétnej téme.

Navigačné
Používateľ chce získať prístup na určitú stránku.
Post Reply