E thënë thjesht, sa më e personalizuar një përvojë që mund t'u ofroni klientëve tuaj të tregtisë elektronike, aq më mirë. Klientët presin gjithnjë e më shumë nga markat e e-commerce këto ditë, dhe ju takon juve të jepni atë që ata kërkojnë. Nëse jo, ju rrezikoni t'i humbni ato nga një konkurrent.
Personalizimi në veçanti është një nga mënyrat më të mira për t'u ofruar klientëve tuaj një përvojë më të mirë blerjeje. Ndërsa kjo dikur nënkuptonte thjesht shtimin e emrit të tyre të parë në një email porosie, tani keni shumë më tepër mundësi për të personalizuar pothuajse çdo aspekt të përvojës së tregtisë elektronike.
Nga rekomandimet e produkteve të personalizuara, te sportelet e transportit, konvertuesit e monedhave, njoftimet shtytëse dhe më shumë, këtu janë 5 aplikacione Shopify që do të lejojnë markën tuaj të ofrojë më shumë një përvojë të personalizuar. 1. Rekomandimet e produkteve
të LimeSpot Personalizer blejnë aplikacionet për personalizim Nëse zgjidhni vetëm një aplikacion nga kjo listë, ky mund të jetë alternativa juaj më e mirë. LimeSpot Personalizer do t'ju ndihmojë të shfaqni më lehtë rekomandimet e produkteve të personalizuara për klientët tuaj. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse keni një përzgjedhje të madhe artikujsh për shitje, por mund të jetë e dobishme edhe me një inventar më të vogël. Hulumtimet tregojnë se mbi 90% e konsumatorëve kanë më shumë gjasa të blejnë nga kompanitë që i mbajnë mend. Rekomandimet e personalizuara të produktit janë një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë! Më e mira nga të gjitha, ky aplikacion fillon të funksionojë menjëherë. Sapo një klient të fillojë të ndërveprojë me faqen tuaj dhe produktet tuaja.
aplikacioni dhe AI i tij do të bëjnë magjinë e tij për të filluar shfaqjen e produkteve të rekomanduara. Më e mira nga të gjitha, ajo vazhdon të mësojë sjelljet e konsumatorëve tuaj me kalimin e kohës dhe mund të vazhdojë me ndryshimin e inventarit. Ju gjithashtu keni mundësinë të përdorni shtojcën e tyre për të personalizuar fusha të tjera të marketingut tuajat, siç janë fushatat tuaja të marketingut me email. Është një mënyrë e shkëlqyer për të përfshirë personalizimin në këto pika kryesore kontakti që kanë një ndikim të madh nëse dikush zgjedh ose jo të blejë nga ju ose dikush tjetër. A/B testoni paraqitje të ndryshme dhe gjurmoni analitikën tuaj për të parë se sa këto rekomandime po i rrisin shitjet tuaja. Ky aplikacion pothuajse i bën të gjitha! Çmimi: Falas për t'u instaluar, më pas çmimi i bazuar në nivele bazuar në të ardhurat.
2. Bar Transporti Falas Konsumatorët e duan personalizimin dhe transportin falas. Ky aplikacion ju jep pak nga të dyja! Për shumë dyqane, ofrimi i transportit falas për të gjitha blerjet nuk është i realizueshëm. Sidoqoftë, transporti falas është diçka që duhet ta konsideroni seriozisht ofrimin për klientët që arrijnë një prag të caktuar çmimi. Në fakt, studimet tregojnë se pothuajse 55% e konsumatorëve braktisin karrocat e tyre për shkak të kostove shtesë të papritura, të cilat përfshijnë transportin. Përtej kësaj, gati 25% e konsumatorëve thonë se janë të gatshëm të blejnë më shumë produkte në mënyrë që të kualifikohen për transport falas. Ky aplikacion do t'ju ndihmojë të personalizoni atë udhëtim drejt transportit falas!
Me siguri keni parë shumë banderola në faqet e internetit që ju tregojnë se sa duhet të shpenzoni për t'u kualifikuar për transport falas. Por me këtë aplikacion, ju nuk merrni vetëm një baner statik, ju merrni një baner dinamik të personalizuar që përditësohet ndërsa klientët shtojnë artikuj në shportën e tyre!
Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të siguruar më shumë shitje dhe për të rritur vlerën mesatare të porosisë tuaj. Banneri juaj kryesor do të vazhdojë të ndryshojë ndërsa klientët shtojnë artikuj në karrocën Bleni Lista e Numrave të Telefonit e tyre (ose i nxjerrin jashtë). Pasi të arrijnë minimumin e kërkuar? FlamuriBleni Lista e Numrave të Telefonitdo t'u tregojë atyre! Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme dhe e thjeshtë për ta bërë një aspekt kaq të rëndësishëm të tregtisë elektronike më të personalizuar dhe tërheqës.
Më e mira nga të gjitha, nëse shisni në shumë vende, mund ta optimizoni banerin për të shfaqur shumën e saktë bazuar në vendin në të cilin ndodhet klienti. Nëse ju duhet të paguani më shumë për transportin në një vend tjetër, mund ta konfiguroni lehtësisht!
Çmimi: Plani bazë falas, ose paguani 9,99 dollarë/muaj për veçoritë premium
Udhëzues për fillestarët për njoftimet pushuese në internet
3. Kuizi i rekomandimeve të produktit
kuiz i rekomandimeve të produktit shopify aplikacionet për personalizim
Nëse keni ose një inventar të madh produktesh ose produkte që janë të destinuara për individë të caktuar , të kesh një kuiz argëtues që mund të marrin përdoruesit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të personalizuar përvojën e markës suaj, për të siguruar që klientët të blejnë artikujt e duhur dhe të rrisin një listë emailesh!
Për shembull, nëse jeni një markë e kujdesit të lëkurës, një kuiz është një mënyrë e shkëlqyer për klientët që të përcaktojnë se cilat produkte do të jenë të përshtatshme për ta, duke pasur parasysh llojin e lëkurës dhe shqetësimet e tyre individuale. Nëse jeni një kompani veshjesh me një inventar të madh, një kuiz i stilit është një mënyrë efektive për t'u treguar klientëve tuaj produktet që ata ka të ngjarë të blejnë bazuar në përgjigjet e tyre.
Pasi të përfundojnë kuizin e tyre, klientët duhet të japin emailin e tyre në mënyrë që të marrin rezultatet e tyre. Ata mund të zgjedhin ose të blejnë menjëherë ose të kontrollojnë emailin e tyre më vonë për të parë se cilat janë produktet e duhura për ta. Më pas ju keni emailin e tyre (dhe informacione të tjera të rëndësishme) që mund t'i përdorni për fushatat e ardhshme të postës elektronike për të vazhduar përfshirjen e tyre me përmbajtje të personalizuar.
Ne e duam sa i lehtë është ky aplikacion për t'u përdorur, dhe më e mira nga të gjitha, e bën atë argëtues për klientin. Kuizet dhe llojet e tjera të përmbajtjes interaktive janë jashtëzakonisht të njohura këto ditë, dhe ky aplikacion ju lejon të sillni atë argëtim në dyqanin tuaj të tregtisë elektronike në mënyrë që të ofroni një përvojë më të personalizuar blerjeje.
Çmimi: Plani bazë falas, ose përditëso për më shumë veçori duke filluar nga 39 dollarë/muaj
4. Konvertuesi i dyfishtë i monedhës
Këtu është një tjetër aplikacion i shpejtë dhe i lehtë që ju nevojitet shumë nëse jeni një markë e tregtisë elektronike që e shet në shumë vende. Ky aplikacion e bën të lehtë për klientin të kalojë monedhën në monedhën e tij, në mënyrë që ata të mund të blejnë lehtësisht në dyqanin tuaj.
Ky aplikacion ka të bëjë me sigurimin e përvojës më të mirë të përdoruesit. Ky është një aspekt i vogël i personalizimit që do të bëjë një ndryshim të madh në shitjet tuaja. Kush dëshiron të llogarisë manualisht se çfarë kushton diçka në monedhën e vet? Askush!
Në fund të fundit, nëse shisni në më shumë se një shtet, ju nevojitet ky aplikacion. Aktualisht mbështet mbi 160 monedha të ndryshme, madje mbështet Bitcoin! Gjithashtu do të zbulojë automatikisht monedhën e duhur bazuar në vendndodhjen e klientit. Megjithatë, përdoruesit do të jenë ende në gjendje të ndryshojnë manualisht konvertuesin nëse dëshirojnë ta bëjnë këtë.
Çmimi: Plani bazë falas, ose paguani 9,95 dollarë në muaj për veçoritë premium
5. Aimtell
Së fundi, përtej personalizimit të përvojës tuaj në vend, do t'ju shërbejë jashtëzakonisht mirë për të personalizuar gjërat jashtë sajtit. Ne kemi prekur shkurtimisht personalizimin e emailit, por ju keni gjithashtu shumë mundësi kur bëhet fjalë për njoftimet e shtytjes në ueb.
Klientët tuaj do të largohen nga faqja juaj e internetit në një moment dhe nëse nuk japin kurrë adresën e tyre të emailit (apo edhe nëse e bëjnë), ju keni ende një mënyrë për t'i përfshirë drejtpërdrejt në desktop dhe celular. Ueb shtytje! Procesi i zgjedhjes është shumë më i thjeshtë me shtytjen e uebit dhe pasi ata zgjedhin të zgjedhin, ju menjëherë filloni të gjurmoni sjelljen e tyre në vend, të cilën më pas mund ta përdorni për të shërbyer fushata shtytjeje më të personalizuara dhe të synuara.
Me web push, ju mund t'i personalizoni lehtësisht fushatat tuaja me gjëra të tilla si emri i një pajtimtari (mësoni më shumë rreth atributeve të personalizuara këtu) si dhe me përmbajtjen e vetë fushatës. Ju mund të synoni abonentët individualisht me njoftime të aktivizuara, ose grupe të synuara abonentësh (të quajtur segmente) me fushata përkatëse bazuar në gjëra të tilla si faqet që ata kanë parë në faqen tuaj të internetit, apo edhe vendndodhjen e tyre gjeografike ose pajisjen që ata përdorin.
Për markat e tregtisë elektronike, duhet të përfitoni absolutisht nga njoftimet e aktivizuara për karrocat e braktisura. Këto sinjalizime janë tepër të personalizuara (pasi është përmbajtja e karrocës së tyre aktuale të blerjeve) dhe rezultojnë në tarifa të larta të klikimeve dhe gjithashtu, më e rëndësishmja, rritje të shitjeve.
Nëse jeni duke kërkuar për shembuj më specifikë se si mund të përdorni ueb-pushimin për markën tuaj të tregtisë elektronike, drejtohuni në këtë mënyrë për të lexuar udhëzuesin tonë të plotë për ri-targetimin e blerësve me shtytje në internet.
Çmimi: Planet fillojnë me 29 dollarë/muaj me një provë falas 14-ditore
Përfundimi
Shpresojmë që të keni shijuar të mësuarit rreth këtyre aplikacioneve të Shopify për personalizim. Këto do t'ju ndihmojnë lehtësisht të krijoni një përvojë më të personalizuar për të gjithë klientët tuaj, duke filluar që nga momenti kur ata zbarkojnë në dyqanin tuaj gjatë gjithë procesit të blerjes dhe shpresojmë që përtej kësaj, pasi ata kthehen në klientë besnikë dhe avokatë të markës.
Duke personalizuar elementët e markës tuaj si në vend ashtu edhe jashtë saj, ju jeni të sigurt që do ta vendosni veten shumë përpara konkurrencës tuaj dhe do t'u ofroni klientëve tuaj përvojën më të mirë të mundshme të blerjeve.
Jeni të interesuar të konfiguroni Aimtell dhe të dërgoni njoftime të personalizuara në ueb? Nëse po, mund të filloni falas! Keni ende nevojë për më shumë informacion? Nuk ka problem. Ju gjithmonë mund të shikoni Udhëzuesin tonë për Fillestarët për të mësuar më shumë.
5 Aplikacione Shopify që e bëjnë markën tuaj më të personalizuar
-