Ju keni gjëra të shkëlqyera për të thënë dhe duhet të siguroheni që audienca juaj të dëgjojë! Pavarësisht nëse drejtoni një blog të pavarur ose drejtoni një blog si pjesë e strategjisë suaj të marketingut dixhital për biznesin tuaj B2C ose B2B, marrja e shikueshmërisë së madhe për postimet tuaja është e rëndësishme, por sfiduese.
Postimet në blog janë të shkëlqyera për një sërë arsyesh. Blogimi mbetet një taktikë kryesore e marketingut, dhe me arsye të mirë. Nga pikëpamja teknike, bloget janë të shkëlqyera për SEO. Nga pikëpamja e biznesit, ato ndihmojnë në gjenerimin e rezultateve, angazhimin e audiencës tuaj dhe kur bëhen mirë, ndihmojnë në rritjen e konvertimeve. Në fakt, gati 60% e tregtarëve thonë se blogimi u ka fituar klientë të rinj.
Ndërsa cilësia e përmbajtjes suaj është tepër e rëndësishme, sot ne po flasim për atë që të bëjmë pasi të keni krijuar përmbajtjen tuaj të blogut. Sot ka të bëjë me promovimin! Nëse keni nevojë për ndihmë me krijimin e përmbajtjes, ju rekomandojmë këtë udhëzues të shkëlqyeshëm .
Sot po ndajmë 6 mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog. Nëse jeni regjistruar me analitikën tuaj dhe thjesht nuk po merrni numrat që dëshironi me përmbajtjen tuaj, vazhdoni të lexoni për të parë se çfarë mund të bëni më shumë për të promovuar postimet tuaja.
1. Në sit nëpërmjet postimeve të ngjashme
Le të fillojmë në vend. Ju keni disa opsione për të promovuar postimet tuaja në blog këtu, dhe njëra është duke ndarë postimet e lidhura. Është një gjë kaq e thjeshtë për t'u bërë, por mund të paguajë seriozisht. Duke angazhuar lexuesit tuaj ndërsa ata janë në blogun tuaj, ju keni një shans më të mirë që ata të qëndrojnë në faqen tuaj të internetit më gjatë.
Postimet e ndërlidhura janë, siç e keni marrë me mend, postime në blog që janë të ngjashme në temë me çfarëdo qoftë postimi aktual i blogut që një lexues po lexon. Këto duhet të jenë postimet tuaja në blog, në mënyrë që nëse një përdorues është i interesuar, ata të klikojnë dhe të vazhdojnë të lexojnë në faqen tuaj të internetit.
postime të lidhura Mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog
Shfaqja e postimeve të lidhura është një strategji që ne përdorim edhe në blogun tonë
Kjo është e shkëlqyeshme jo vetëm për të mbajtur lexuesit tuaj në blogun tuaj, por për të ndihmuar në promovimin e postimeve të tjera të blogut tuaj dhe për të treguar se keni shumë njohuri dhe informacione për një temë të caktuar. Të bëhesh një lider i mendimit të industrisë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur lexueshmërinë e blogut të lartë dhe një mënyrë për të arritur atje është duke shpërndarë postime të ngjashme.
Ndarja e postimeve të lidhura është diçka që mund ta bëni manualisht, por në vend të kësaj, ne rekomandojmë përdorimin e një shtojce si Postimet e Lidhura Inline që do të bëjë të gjithë punën e vështirë për ju - ata bënë listën tonë të mjeteve kryesore të WordPress për angazhimin e blogut , dhe me arsye të mirë!
2. Online nëpërmjet rrjeteve sociale
Media sociale sigurisht që do të bënte listën tonë të strategjive kryesore për promovimin e blogut, por ne duam të bëhemi pak më specifik. Mediat sociale janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndarë përmbajtjen e blogut tuaj, por duhet të jeni pak më strategjik këto ditë nëse doni të shihni rezultatet aktuale.
Ekzistojnë dy mënyra kryesore që ne rekomandojmë përdorimin e mediave sociale për promovimin e blogut - njëra është përmes përdorimit të postimeve të përforcuara dhe tjetra është duke inkurajuar audiencën tuaj të ndajë përmbajtjen tuaj në mediat sociale.
Postime të rritura
Le të diskutojmë fillimisht postimet e përforcuara. Kohët e rezultateve të shkëlqyera organike në mediat sociale kanë ikur. Për të përfituar sa më shumë nga mediat sociale për të promovuar përmbajtjen tuaj, do t'ju duhet të paguani për të luajtur. Vazhdoni dhe ndani postimin në të gjitha kanalet tuaja sociale në mënyrë organike, por merrni parasysh të paguani për t'i rritur ato për të marrë një ton më shumë shikueshmëri (dhe shpresojmë-klikime).
Ju do të dëshironi të siguroheni që keni një titull të shkëlqyeshëm, imazh të veçuar dhe CTA kur ndani blogun tuaj në mediat sociale. Në fund të fundit, ka miliarda njerëz që përdorin rrjetet sociale. Është e qartë se ju nuk jeni i vetmi person që ndan postimin tuaj në blog. Bëjeni atë të dallohet. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që shënjestrimi juaj të jetë i saktë në mënyrë që postimi juaj të arrijë përpara audiencës së duhur. Konsideroni kryerjen e një testi A/B për të parë se cila audiencë konvertohet më mirë ose instaloni pikselin e Facebook në mënyrë që të mund të rifitoni përdoruesit që kanë vizituar blogun tuaj më parë.
klikoni për të cicëruar Mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog
Krediti(et) e imazhit: Instituti i marketingut të përmbajtjes
Ndarja sociale
Për një opsion më të përballueshëm me kosto që mund të japë ende disa rezultate të shkëlqyera, inkurajoni lexuesit tuaj të ndajnë blogun tuaj në mediat sociale. Inkurajimi i tyre nuk do të thotë t'u kërkoni atyre në fund të postimit tuaj - kjo ka të ngjarë të mos ju japë rezultate të shkëlqyera. Në vend të kësaj, ju do të dëshironi t'ua lehtësoni këtë, kështu që ne rekomandojmë të shtoni diçka si një klikim për t'u futur në tweet që është shumë i përshtatshëm për lexuesit tuaj.
Instituti i Marketingut të Përmbajtjes është një blog i marketingut të përmbajtjes më të mirë që gjithmonë fut disa butona klikime për tweet në bloget e tyre. Duke nxjerrë kuotat ose statistikat tuaja më të mira, ju po i jepni audiencës suaj një përmbajtje të mrekullueshme, me madhësi të vogël, në mënyrë që ata t'i postojnë shpejt audiencës së tyre (së bashku me Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit Lista e emaileve të biznesit dhe konsumatorit një lidhje mbrapa në blogun tuaj sigurisht). Është një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar në mënyrë organike blogun tuaj pa pasur nevojë të bëni shumë punë.
3. Indirekt nëpërmjet Blogerëve të tjerë
Kontakti me blogerët e tjerë është një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar përmbajtjen tuaj. Sigurisht, kjo kërkon më shumë kohë, por padyshim ia vlen përpjekja. Kjo jo vetëm që do të ndihmojë në promovimin e postimeve tuaja në blog, por do të ndihmojë edhe me SEO-në tuaj (më shumë për këtë në një minutë).
Përhapja e blogerëve Mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog
Krediti i imazhit: Backlink
Nuk e besoni fare? Shikoni grafikun e mësipërm - shtrirja e ndikuesve shënoi përqindjen më të lartë kur blogerët u pyetën se çfarë u dha atyre "rezultate të forta". Mund ta trajtoni lehtësisht këtë gabim nëse nuk jeni të kujdesshëm, prandaj sigurohuni që ta keni parasysh.
Ju ka të ngjarë të merrni mijëra kërkesa të përgjithshme për kontakt në kutinë tuaj të postës elektronike. Njerëzit kërkojnë që ju të përditësoni blogun tuaj me një lidhje të tyren në këmbim të shtimit të një lidhjeje tuajën. Tingëllon e njohur? Sigurisht që po, dhe taktika në vetvete nuk është e keqe, por ekzekutimi është. Duke marrë kohë për të personalizuar kërkesën, ka të ngjarë të merrni shumë më tepër përgjigje.
Më e rëndësishmja, sigurohuni sa herë që kontaktoni një bloger ose kompani që blogu i tyre është i përshtatshëm për lidhjen tuaj. Cilësia ka rëndësi po aq sa sasia këtu. Jo vetëm që lidhja juaj ka të ngjarë të mos ketë klikime nëse nuk është e përshtatshme, ju mund të dëmtoni rezultatin tuaj të SEO nëse profili juaj i lidhjes së pasme është i çrregullt dhe nuk duket se i përshtatet asaj që është uebfaqja ose blogu juaj.
Udhëzues për fillestarët për njoftimet pushuese në ueb
4. Organikisht nëpërmjet Search
Duke folur për SEO, optimizimi i faqes suaj të internetit dhe veçanërisht postimeve tuaja individuale në blog është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar ngadalë trafikun në blogun tuaj. Kjo është një tjetër taktikë që kërkon kohë, por është një taktikë që do të shpërblejë absolutisht. Në fund të fundit, 51% e trafikut të kërkimit vjen nga kërkimi organik. Sa më lart të ngjiteni në renditjen e kërkimit, aq më shumë trafik do të merrni.
Ndërsa ne nuk e dimë 'recetën' e saktë që Google dhe motorët e tjerë të kërkimit përdorin për renditjen e faqeve të internetit (të njohura ndryshe si algoritmet e kërkimit ), ka shumë që ne dimë. Duke u siguruar që faqja juaj të jetë e optimizuar siç duhet, ngadalë do të filloni të ngjiteni në renditjen e rezultateve.
Ne ju rekomandojmë të përdorni një mjet SEO si Yoast për t'ju ndihmuar me optimizimin tuaj. Për më tepër, Ahrefs bashkoi një listë kontrolli të mrekullueshme SEO që duhet ta ndiqni patjetër për postimet tuaja.
Mbani gjithmonë parasysh se cilësia e përmbajtjes suaj duhet të jetë prioriteti juaj kryesor. Sigurimi që keni fjalën tuaj kyçe në etiketën tuaj H1, përshkrimin meta dhe etiketat alt është sigurisht e rëndësishme dhe do t'ju ndihmojë të renditeni lart, por nëse përmbajtja juaj nuk është e dobishme për audiencën tuaj, nuk do të ketë shumë rëndësi. Kontrolloni me analitikën tuaj - nëse po rritni trafikun tuaj, por shkalla juaj e fryrjes është vërtet e lartë, ju keni një problem. Referojuni fillimit të këtij artikulli dhe shikoni udhëzuesin për krijimin e përmbajtjes.
5. Vizualisht nëpërmjet Video
video Mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog
Krediti i imazhit: Backlink
Ripërdorimi i përmbajtjes suaj është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i sjellë asaj një jetë të re dhe për ta vendosur atë përpara një audiencë të re. Një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë është duke e kthyer përmbajtjen e blogut tuaj në një format video. Njerëzit pëlqejnë të shikojnë video dhe presin më shumë përmbajtje video nga markat me të cilat ndërveprojnë në internet. Jepini njerëzve atë që duan!
Mbi 70% e njerëzve preferojnë të mësojnë për një produkt ose shërbim nëpërmjet videos në krahasim me tekstin. Nëse e keni krijuar tashmë përmbajtjen e blogut, mund ta transformoni lehtësisht atë përmbajtje në një format video. Videoja e mësipërme është një shembull i shkëlqyer i kësaj. Në vend që të krijonte një koncept krejtësisht të ri, ekipi i Backlinko thjesht mori përmbajtjen ekzistuese të tyre dhe e transformoi atë në një video.
Nëse nuk keni kohë ose aftësi për të mbledhur përmbajtje video, merrni parasysh punësimin e një profesionisti të pavarur që mundet, ose të mbështeteni në një shërbim si Lumen5 që do t'ju ndihmojë të krijoni video vërtet tërheqëse me lehtësi.
6. Direkt nëpërmjet Web Push Notification
Ju keni gjithmonë mundësinë për të kontaktuar drejtpërdrejt me lexuesit tuaj dhe për t'u treguar atyre për postimin tuaj të fundit në blog. Në vend që të dërgoni një buletin në një kuti postare të mbushur me njerëz, pse të mos kontaktoni nëpërmjet njoftimit me shtytje në internet? Këto njoftime janë të lehta për t'u zgjedhur (një klikim!), dërgohen në pajisjet celulare dhe desktop dhe nuk kërkojnë që lexuesi të japë ndonjë informacion personal për t'u abonuar.
Ueb shtytje Mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog
Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të promovuar postimet tuaja në blog. Ju lehtë mund ta segmentoni audiencën tuaj në mënyrë që përmbajtja e duhur të shkojë në grupin e duhur. Ju mund të segmentoni audiencën tuaj bazuar në faktorë të shumtë, duke përfshirë sjelljen e tyre në faqen tuaj të internetit. Njoftimi i mësipërm do të ishte mirë t'i dërgohej çdo lexuesi që është angazhuar me përmbajtje të marketingut të përmbajtjes, për shembull.
Ne rekomandojmë që të personalizoni njoftimet tuaja shtytëse në ueb në mënyrë që të ndihen më të rëndësishme dhe të kenë më shumë gjasa të tërheqin njerëz. Përfshini një CTA të shkëlqyer në formën e një butoni veprimi dhe A/B testoni elementë të ndryshëm si imazhet ose kopjoni për të parë se çfarë funksionon më mirë .
Shikoni këto këshilla shtesë për krijimin e fushatave të shkëlqyera të shtytjes në ueb . Në një kohë të shkurtër mund të filloni dhe të dërgoni fushata të shtytjes në ueb që lexuesit tuaj do t'i vlerësojnë dhe do t'i përdorin për t'u lidhur me postimet tuaja në blog.
Përfundim
Kur bëhet fjalë për blogun tuaj, ju keni shumë opsione. Këto janë zgjedhjet tona për mënyrat më efektive për të promovuar postimet tuaja në blog - dhe ne shpresojmë se jeni dakord. Nga shtesat e thjeshta në përmbajtjen tuaj si një seksion i postimeve të lidhura ose një buton klikim në tweet, deri te strategjitë më të mëdha si marketingu me video , njoftimet e shtytjes në ueb dhe komunikimi me blogerët, ka shumë që mund të bëni për të promovuar bloget tuaja. Mos u kënaqni me shikueshmëri të ulët!
Cili mendoni se është aspekti më sfidues i marketingut të përmbajtjes? A krijon vetë përmbajtjen, e promovon atë, a është kontaktuar me blogerët e tjerë apo diçka tjetër? Na tregoni!
Nëse jeni të interesuar të promovoni postimet tuaja në blog përmes njoftimit për shtytje në internet, mund të filloni falas me Aimtell. Po kërkoni më shumë informacion në fillim? Nuk ka problem - shikoni udhëzuesin tonë për fillestarët .
6 mënyra efektive për të promovuar postimet tuaja në blog
-